Ambient Assisted Living

Ambient Assisted Living (AAL) este un termen folosit pentru a descrie monitorizarea discretă și sprijinirea persoanele în vârstă pentru a le permite să trăiască cât mai independent posibil. În zilele noastre, tehnologia potrivită poate fi adaptată și personalizată individual pentru a sprijini persoanele cu sarcinile de zi cu zi la care ar putea avea nevoie de ajutor. Acest lucru creează un sentiment de liniște atât pentru cei infirmi sau vârstnici, cât și pentru membrii familiei lor știind că locuința lor îi monitorizată.

Independență cu AAL

Pe măsură ce speranțele noastre de viață cresc, un procent mare de oameni doresc să îmbătrânească în propria casă și să fie cât mai independenți posibil – chiar dacă devine necesar un anumit nivel de îngrijire. Mai ales în primele etape, îngrijirea este de obicei acordată de membrii familiei.

Automatizarea poate ajuta la oferirea de sprijin a familiilor care doresc să se uite la rudele lor în vârstă, în timp ce nu par să le vegheze în mod constant. Aici intervine Ambient Assisted Living (AAL). Loxone se poate ocupa de unele sarcini zilnice și chiar poate ajuta la monitorizarea subtilă, astfel încât cererea să fie redusă atât pentru rude, cât și pentru viețile profesionale a membrilor.

supravegherea-varstinicilor

Confort. Siguranță. Agrement

Membrii familiei care trebuie să aibă grijă de rudele mai în vârstă, recunosc că nu este o situație facilă. Automatizarea poate fi utilizată aici pentru a ajuta ambele părți. Membrii mai în vârstă ai familiei nu se vor simți ca și cum și-ar fi pierdut independența, iar rudele lor nu vor trebui să petreacă atât de mult timp pentru ai îngrijii.

Detectarea prezenței

Prezența unei persoane poate fi monitorizată prin utilizarea unui senzor de prezență sau a unor contacte de ușă și fereastră. Dacă nu este detectată nicio activitate pentru o anumită perioadă de timp, se va efectua un apel de urgență către o rudă sau un îngrijitor folosind serviciul de apelare.

Lumină de veghe

Bătrânețea poate duce la mai multe vizite la baie - mai ales noaptea. Pentru a preveni senzația în jurul valorii de un comutator în întuneric, o stare de iluminare nocturnă ușoară este activată automat atunci când persoana se ridică din pat. Acest lucru asigură că drumul spre baie este bine luminat - reducând riscul de a cădea.

Buton de panică

Persoanele în vârstă pot trăi adesea singure. În caz de urgență, este crucial ca aceștia să aibă capacitatea de a informa oamenii cât mai repede posibil. Un Loxone Touch poate fi folosit ca buton de urgență - instalarea în fiecare cameră va asigura că există întotdeauna o singură închidere.

Acces pentru
serviciile de urgență

Dacă serviciile de urgență trebuie vreodată apelate, uneori le poate fi dificil să identifice exact apartamentul sau casa în cauză - chiar și atunci când o identifică, intrarea poate fi dificilă. Loxone vă poate ajuta aici prin aprinderea luminilor și deblocarea automată a ușii din față dacă este apăsat un buton de urgență.

Monitorizarea
dispozitivelor electrice

Un cuptor sau fier de călcat lăsat accidental poate duce la un incendiu. Cu Loxone, dispozitivele electrice pot fi monitorizate și, dacă este necesar, pot fi oprite automat. De exemplu, dacă s-a lăsat accidental pornit, plita poate fi oprită după ce modul Night a fost activat.

Incălzire pe zone

Cu Loxone, puteți seta temperaturi individuale pentru camere diferite - acest lucru se face conform unui program, astfel încât camerele sunt încălzite numai atunci când trebuie. De exemplu, dormitorul este încălzit doar pe tot parcursul serii și al nopții, deoarece este puțin probabil să fie folosit în timpul zilei. Prin urmare, acest lucru poate contribui la reducerea facturilor la energie.

Calitatea aerului

Cu Loxone, calitatea generală a aerului poate fi monitorizată și controlată - aceasta înseamnă temperaturi, umiditate și niveluri de CO2. Însemnând că clima perfectă a camerei va fi întotdeauna menținută.

Deblocarea locuinței

Dacă o rudă în vârstă este blocată accidental în casă, un membru al familiei poate deschide ușa de la distanță în orice moment prin intermediul aplicației Loxone. În plus, puteți oferi coduri de acces vecinilor de încredere.

Protecție completă

Membrii familiei se îngrijorează adesea de siguranța rudelor lor în vârstă. Una dintre cele mai mari preocupări este un potențial incendiu sau o intrare prin efracție. Un detector de fum și un senzor de prezență în fiecare cameră ajută la monitorizarea întregii clădiri. Dacă există o pauză sau se detectează fum, alarma este sunată și rudele sunt informate imediat.

Detectarea prezenței

La ieșirea dintr-o cameră, luminile sunt adesea lăsate aprinse din greșeală. Pentru a preveni acest lucru și pentru a reduce costurile cu energia din cauza irosirii, cu Loxone, iluminarea este pornită automat atunci când este detectată prezența și apoi se oprește când ați părăsit camera respectivă.

Modificări
de comporament

De multe ori ne ferim să vorbim despre propriile noastre probleme medicale. Loxona poate fi utilizată pentru modificări de comportament recunoscute, cum ar fi o creștere semnificativă a vizitelor la baie. Aceste informații pot fi transmise unui medic sau îngrijitor, astfel încât să poată vorbi direct cu persoana respectivă - mai degrabă decât să trebuiască să recunoască ei înșiși.

Memento

Persoanele în vârstă trebuie adesea să ia zilnic medicamente, ceea ce este evident foarte important pentru bunăstarea lor. Pentru a ajuta la respectarea rutinei de administrare a medicamentelor necesare, funcția text-la-vorbire a Loxone poate reda un memento la o anumită oră în fiecare zi.